Днес се открива данъчната кампания за доходите на физическите лица, получени

...
Днес се открива данъчната кампания за доходите на физическите лица, получени
Коментари Харесай

Стартира данъчната кампания - плащаш сега и ползваш отстъпки

Днес се открива данъчната акция за приходите на физическите лица, получени през 2020 година, напомнят от Националната организация за приходите.

Декларирането и заплащането на налози те за приходите, получени през предходната година може да се извърши по електронен път – посредством личен идентификационен код или електронен автограф, или на хартия – било по пощата, било физически в офис на приходната организация.

От 1-и март ще можем да забележим авансово попълнената си данъчна декларация посредством персоналния си код, а единствено през март да използваме 5% отстъпка от налога за довнасяне.

Родителите имат право на облекчения – 200 лв. по-ниска данъчна основа или 20 лв. по-нисък налог при едно дете, 40 лв. – при две и 60 лв. – при три.

Въпреки че в края на предходната година депутатите утвърдиха промени, с които облекченията са в пъти по-големи, те могат да бъдат приложени за приходите през 2021-ва година.

От през днешния ден към този момент са налични и електронните услуги на Национална агенция за приходите, която в края на предходната година предизвести, че поради годишното привършване и интеграцията на осведомителните системи до 10- януари няма да са вероятни заплащания през виртуален ПОС терминал или физически – в офис на организацията. Под характерен режим краткотрайно единствено за този интервал бе и възобновяване на здравните права.

За първи път декларирането на корпоративните налози става от 1-и март до 30-и юни, а не от началото на годината. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР